ΚΑΦΦΕΔΩΝ ΦΡΥΞΙΣ ΚΑΙ ΑΛΕΣΙΣ

Γενικές Πληροφορίες

 
Τα καφφεόδεντρα αποτελούν γένος φυτών υπό μορφήν αειθαλούς και κορμώδους θάμνου. Ζουν περίπου 25 έως 30 χρόνια και ευδοκιμούν σε τροπικά κλίματα. Απ’ όλα τα είδη του καφφεόδεντρου, μόνον δύο έχουν σημαντική οικονομική σημασία. Η καφφέα η αραβική (coffee arabica) που δίνει καρπούς με εξαιρετική γεύση και άρωμα, και η καφφέα η εύρωστη (coffea robusta) που οι καρποί της έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφφεΐνη.
 
 
                Καρπός καφφεόδεντρου                           Φυσική μέθοδος ξηράνσεως
των κόκκων του καφφεόδεντρου

 

 
        K. Πορντινάρι. <<Η συγκομιδή του καφφέ>> (1935)

Και τα δύο έχουν πολλές ποικιλίες, μορφές και τύπους. Η ποικιλομορφία αυτή αυξάνεται από τις συνθήκες περιβάλλοντος και καλλιέργειας. Η ονομασία του ίσως να προέρχεται από την αραβική λέξη qahwah, αλλά οι περισσότεροι ετυμολόγοι την συνδέουν με την Kaffa, μια επαρχία στη νοτιοδυτική Αιθιοπία που θεωρείται ως η περιοχή καταγωγής του. 

 
 
 
Το παραγόμενο ρόφημα από τα σπέρματα του καφφεόδεντρου (μετά την έκθεσή τους σε σχετικώς υψηλές θερμοκρασίες) αποκτά μοναδικά χαρακτηριστικά που οφείλονται στις πολύπλοκες χημικές μεταβολές στο εσωτερικό τους. Το επεξεργασμένο τελικό προϊόν - ο γνωστός καφφές - πίνεται ζεστός ή κρύος από το 1/3 του παγκοσμίου πληθυσμού, και η δημοφιλία του αυτή εκτός από την ιδιαιτερότητα του αρώματος, μπορεί να αποδοθεί και στο αναζωογονητικό αίσθημα που προκαλεί.
 
 
 Espresso Freddo Cappuccino   Γαλλικού τύπου καφφές Ελληνικός καφφές
 
 
 
 

Που θα μας βρειτε

Αριστοτέλους 60 (Πλ. Βικτωρίας)
  210-8213579 - 6980550152

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ώρες λειτουργίας: 06:30 - 15:30